Om oss

Det libanesiska köket

Ägna en tanke åt de gamla Fenicierna när du njuter av vår mat, de har en stor del i detta traditionsrika och spännande kök!

Det libanesiska köket är förmodligen ett av de mest hälsosamma och näringsmässigt komplett sammansatt, grönsaker i en mängd variationer, fisk, fågel, kött, frukter av alla slag, ja, här finns allt ifrån hummus till friterade grodlår! Dessutom måste nämnas att libanesiska viner som producerar i Bekaá dalen har världsrykte, fullt i klass med de bästa franska!

Anor från Fenicierna

Ett land som har anor så långt som till Fenicierna och den första läraren Cadmus har ju självklart ett otroligt rikt kulturarv, en fantastisk historia, kunskap och en mängd spännande traditioner. Libanesisk mat är flertusenåriga traditioner, förfining i råvaror och smakupplevelser, komplett för både öga och gom. Libanesisk mat och dess kökskultur fokuserar också på en annan mycket viktig punkt nämligen gemenskap, man samlas för att äta en mängd olika små smårätter.

MEZA är ett sätt att umgås med familj och vänner hemma eller på resturang. MEZA är njutning, för både kropp och själ, ett komplett och balanserat kök med en klar betoning på grönsaker i alla former och smaker. Libanesiska köket är försiktigt med mejeriprodukter förutom ostar och en speciell typ av yoghurt, smör används nästan aldrig, ej heller feta gräddbaserade såser. Det mesta fettet kommer från växtriket framförallt en underbar olivolja och många olika fetter ifrån nötter. I det libanesiska köket finns alla smaker för att naturupplevelsen skall bli fullkomlig, syrligt (mycket citrusfrukter), naturlig sötma/sälta från alla fräscha färska grönsaker och övriga råvaror, en mängd olika aromer och smaker från spännande färska kryddor. Variationen och utbudet av råvaror är förbluffande. Du kan alltid finna något nytt att äta i detta kök!

Om restaurangen

Vår restaurang drivs av André Hanna, uppvuxen i en libanesisk krögarfamilj med lång erfarenhet och brinnande intresse för mat. På Lebanon Meza Lounge har vi tillsammans byggt något väldigt speciellt, en plats där mat, dryck och miljö skapar en helhetsupplevelse som är värd att minnas. Vår största drivkraft är att få dela med oss av vår matkultur och jobbar tillsammans med vårt handplockade team hårt för att erbjuda våra gäster samma upplevelse som fick oss att bli förälskade i det libanesiska köket.

restaurangen

Varm, klassisk libanesisk familjekänsla

Miljön är en av de absolut viktigaste aspekterna när det kommer till att förmedla en helhetskänsla och en unik upplevelse. Så fort våra gäster kliver in i lokalen får de ett inbjudande och genuint första intryck. Vi har arbetat outtröttligt med minsta detalj i vår lokal för att uppnå just detta, ett arbete vi är mycket stolta över. Den personliga servicen är minst lika viktig som maten, med service i världsklass tillsammans med fantastisk mat kan vi vara säkra på att våra gäster gladeligen besöker oss igen. Vår handplockade personal brinner för att ge varje gäst den bästa möjliga servicen och är alla kunniga inom det libanesiska köket. Med vår kunskap hjälper vi våra gäster att hitta drycker som framhäver smakerna i våra rätter och med rätt dryck och mat tillsammans med service och miljö faller de sista pusselbitarna på plats.

Andrés personliga vinrekommendationer

André har ett stort vinintresse och delar här med sig av sina personliga rekommendationer.

Till kalla respektive varma rätter?

“Till våra kalla rätter njuter jag helst av det vita vinet Château Ksara Blanc de Blancs, ett torrt, nötigt och smörigt vin med hög syra och inslag av gula plommon och äpple. Till de varma rätterna rekommenderar jag helt klart Chateau Musar, ett smakrikt, kryddigt och moget libanesiskt rödvin, otroligt bra vin.”

Personligt favoritvin och storsäljaren?

“Mitt favoritvin pendlar mellan Chateau Musar och Chateau Kefraya beroende på mina val på bordet. Vårt premiumvin Chateau Musar är mycket välförtjänt det bäst säljande vinet!”

porträtt man

Välkommen till Lebanon Meza Lounge